Gratis coachsessie

Ben ik de juiste coach voor jou?

01 mei 2017

Grote kans dat je op mijn website terecht bent gekomen, omdat je een coach zoekt. Waarschijnlijk zit je al langere tijd niet lekker in je vel en kun je wel wat hulp gebruiken. Nu wil je weten of ik als coach bij jou pas. Dan ben je hier op de juiste plek.

In dit artikel geef ik antwoord op vier vragen die klanten mij regelmatig stellen.

1. Waarom ben ik coach geworden?

Ruim twintig jaar heb ik als directiesecretaresse gewerkt. In het begin van mijn carrière met veel plezier, maar de laatst jaren steeds minder. Ik werd niet meer gelukkig van mijn werk. De werkzaamheden begonnen me meer tegen te staan. Ik haalde er weinig voldoening uit.

Ook privé zat ik niet lekker in mijn vel. Ik had weinig zelfvertrouwen en vond mezelf niet goed genoeg ten opzichte van anderen. Iedereen moest mij aardig en leuk vinden, waardoor ik nooit oog had voor mijn eigen behoeftes. Ik was niet trouw aan mezelf. Onder andere daardoor heb ik in die periode drie keer een burn-out gehad.

Na een lange weg van veel vallen en opstaan, heb ik uiteindelijk geleerd om gelukkig met mezelf te zijn. Ik vertrouw volledig op mijn intuïtie en ben trouw aan mezelf.

Doordat ik privé zo’n grote ommezwaai heb gemaakt, kon ik dat ook met mijn carrière doen. Het kantoorwerk heb ik achter me gelaten om me om te scholen tot persoonlijk ontwikkelingscoach. Dit is het werk waar ik gelukkig van word en waarom ik doe wat ik doe. Door mijn levenservaring en specialistische kennis ben ik een betrokken én professionele coach.

In mijn privé- en werkleven ben ik blij met wie ik ben. Dat is wat ik jou ook gun! Als ik namelijk de kennis die ik nú heb eerder had gehad, had ik op jongere leeftijd bewuste keuzes gemaakt. Dan had ik mijn eigen pad gevolgd en niet het pad van de verwachtingen van anderen. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik nu levenslang profijt heb van de lessen die ik tot nu toe heb geleerd.

Wat ik jou wil meegeven, is dit: zit je niet lekker in je vel? Aarzel niet om professionele hulp te vragen. Het levert je zoveel meer op. Daar heb je de rest van je leven plezier van! Realiseer je dat werken aan je persoonlijke ontwikkeling de basis is voor een gelukkig leven. Ik begeleid en ondersteun jou graag met jouw proces. Mijn doel is dat jij snel weer lekker in je vel zit.

Onder de foto lees je meer over mijn specialisme.

2. Wat is mijn specialisme?

Ik richt me op twee specialismen. Beiden omdat ik hier persoonlijke  ervaring mee heb en weet hoe het is om mezelf positief te veranderen.

1. Jou leren om je zelfvertrouwen te vergroten.

Als je  weinig of geen zelfvertrouwen hebt, leid je niet het leven dat je echt wilt leiden.  Als je twijfelt aan jezelf en ook perfectionistisch bent, zet je jezelf vaak op de tweede plaats. Meestal is dit gedrag ontstaan vanuit angst om afgewezen te worden of er niet bij te horen. Ik leer jou hoe je trouw bent aan jezelf en hoe je jezelf weer accepteert en waardeert. Ik leer je hoe je op jezelf en je intuïtie vertrouwt.

2. Herkennen, voorkomen en herstellen van een burn-out.

Als je een burn-out hebt, ben je afgebrand. Je bent uitgeblust of emotioneel uitgeput. Je zit er helemaal doorheen. Alles is teveel en je hebt nergens zin in. Van de één op de andere dag is je accu leeg. Je bent te lang en te vaak over je eigen grenzen gegaan. Even een paar nachten bijtanken is niet voldoende. Je oogt niet ziek en dat maakt het lastig om uit te leggen aan je omgeving. Herstellen van een burn-out kost veel tijd.

Ik leer je hoe je om gaat met een burn-out en hoe je weer herstelt. Als ervaringsdeskundige geef ik je veel tips en praktische handvatten. Daarnaast leer ik je hoe je beter én eerder jouw grenzen aangeeft. Zodat je weer stappen zet waar jij blij van wordt en weer energie hebt om leuke dingen te doen. Dat geeft jou innerlijke rust en vrijheid om te zijn wie je bent. Als je een burn-out hebt gehad, is de kans dat je later weer een burn-out krijgt relatief groter dan wanneer je nooit een burn-out hebt gehad. De valkuil ligt op de loer. Ik leer je hoe je een volgende burn-out kunt voorkomen door vroegtijdig de signalen te herkennen.

Onder de foto lees je meer over de manier hoe ik werk.

 

3. Wat is de manier hoe ik werk?

Ik start met een intakegesprek. Aan het einde van het intakegesprek heb je (samen met mij) een hulpvraag geformuleerd. Dit dient als houvast voor de volgende sessies. Naast de hulpvraag stel je in het intakegesprek ook een doel. Als je antwoord hebt op je hulpvraag, wil dat nog niet zeggen dat je doel ook is bereikt. Ik zal aan de hand van een voorbeeld uitleggen wat ik bedoel.

Jouw hulpvraag is bijvoorbeeld: ‘Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?’ Het doel dat je daarmee wil bereiken kan zijn: ‘Dat ik weer gehoord en gezien word, omdat ik durf te zeggen wat ik vind.’

Een ander voorbeeld. De hulpvraag is: ‘Wat kan ik zélf doen om te herstellen van een burn-out, terwijl mijn werkgever zoveel druk op mij legt?’ Het doel kan zijn: ‘Dat ik de tijd neem om écht voldoende te herstellen en niet te vroeg aan het werk ga.’

In de sessies die daarop volgen werken we aan jouw hulpvraag. Zo komen we elke keer een stapje verder richting jouw doel.

Verder stel ik vragen die je aan het denken zetten. Ik maak je bewust. Ik luister goed naar jou, ook naar wat je niet zegt. Hierdoor stem ik mij naadloos af op jou en jouw behoeftes.  Doordat ik krachtige methodieken inzet, kom ik snel tot de kern. Met de nieuwe inzichten die je krijgt en de praktische handvatten die ik geef, kun je het geleerde concreet toepassen in jouw dagelijkse leven.

In de praktijk blijkt dat, als je een tegenslag hebt, je snel geneigd bent om in je oude patroon terug te  vallen. Om dat te voorkomen, zie ik je graag drie maanden na de laatste sessie terug. Dan bespreken we hoe het met je gaat en wat jij nodig hebt om die stevige basis die je hebt opgebouwd te behouden.

Onder de foto lees je meer waarom je voor mij kiest.

4. Van alle coaches in Nederland waarom kies je voor mij??

Hier komt het natuurlijk vooral aan op gevoel, gunfactor en de persoonlijke klik tussen jou en mij.

Toch deel ik graag wat mijn klanten zeggen over mijn manier van werken.

Ik geef veel extra persoonlijke aandacht tussen de sessies door. Na iedere sessie vraag ik je om mij een feedbackmailtje te sturen. Daarin geef je antwoord op de vragen: Wat heeft de sessie je opgeleverd? Hoe pas je dit concreet toe in je dagelijks leven?

Hiermee voorkom je dat je leven na een sessie direct weer wordt overgenomen door de waan van de dag. Ik laat je letterlijk even stil staan bij je ervaring. Mijn klanten ervaren dit als een waardevolle toevoeging op het coachtraject.

In mijn praktijk leer je datgene dat in mijn ogen onmisbaar is om het beste uit jezelf en jouw leven te halen. Vaak zijn dat zaken die je in je vroegere leven niet hebt geleerd of hebt meegekregen; thuis of tijdens je opleiding. Ik leer je dat wél!

Hier heb je levenslang profijt van.

Gratis coachsessie

Om je te helpen met jouw keuze bied ik je een telefonische coachsessie van 30 minuten aan.

De gratis sessie vraag je hier aan.

Hopelijk heb je een helder beeld gekregen van wie ik ben, wat ik doe en waarmee ik jou kan helpen.

Heb je nog vragen, laat het me gerust weten.

Corelle Strikker

 

Terug naar overzicht

Reageer op dit bericht

Gratis sessie
Dansend door het leven
Website: Webton.nl