Gratis coachsessie

Danscoaching

Wat is Danscoaching?

Iedereen weet wat coaching is, maar danscoaching….dat is nieuw! Danscoaching zorgt ervoor dat je uit je hoofd en in je lichaam komt door je hele lijf in het coachingsproces te betrekken. Je gebruikt je lichaam als instrument om via dans en beweging onbewuste patronen of gedrag helder te maken. Daarmee wordt je bewustzijn vergroot en kunnen nieuwe verworven inzichten direct verankeren in je lichaam. Én juist dat maakt danscoaching een hele krachtige vorm van coaching!

We zitten tegenwoordig vooral veel in ons hoofd. We zijn ontzettend veel aan het nadenken, analyseren en beredeneren. Maar we zijn méér dan alleen ons denken, we zijn méér dan alleen ons hoofd. Tijdens danscoaching kom je uit je hoofd en in je lijf.

Wat is het resultaat van een danscoachsessie?

Tijdens een Danscoachsessie word je je meer bewust van je lichaam. Het lichaam in beweging spiegelt wat er intern leeft en beweegt. Door gerichte bewegingsopdrachten en feedback van de coach kom je snel tot verdieping en inspiratie om jouw doel te bereiken.

De effecten van een Danscoachsessie zijn direct merkbaar:

Je hebt meer balans tussen lichaam en geest. Jouw contact met je eigen lijf verbetert. Je voelt je meer ontspannen en ervaart meer rust in je hoofd.

 

Wat gebeurt er tijdens een danscoachsessie?

Het thema waarmee we werken, (bijvoorbeeld vitaliteit of je grenzen aangeven) ‘vertaal’ ik stap voor stap naar eenvoudige bewegingsopdrachten met ondersteuning van muziek. Hiervoor is geen danservaring nodig. Je danst wie je bent!

Na de opdracht geef ik feedback op wat ik heb gezien en ik vraag naar wat jij hebt beleeft tijdens de dans. Hierdoor word je je meer bewust van wat er in jou leeft, je krijg rust en ruimte in je hoofd, waardoor nieuwe inzichten ontstaan. Dát is de 1e belangrijke stap naar verandering en groei.

Voor wie?

Individueel

Ik geef Danscoaching individueel, maar ook in groepsverband. Tijdens een individuele sessie staat het thema centraal waar jij aan wilt werken. Bijvoorbeeld: je zelfvertrouwen vergroten, contact maken met je gevoel of leren assertiever te zijn.

In een groep

In een groep werken we ook met een thema, bijvoorbeeld: teambuilding, samenwerking, verbinding, maar het kan ook ingezet worden als energizer tijdens een lange vergaderdag.

 

Verlaag het ziekteverzuim met Danscoaching (voor bedrijven)

Ook help ik bedrijven die hun personeel echt belangrijk vindt en die met een vernieuwde aanpak het ziekteverzuim willen verlagen. Medewerkers die lekker in hun vel zitten benutten hun volledige potentieel. Dit komt het werkplezier en de intrinsieke motivatie ten goede, waardoor het ziekteverzuim daalt.

Als danscoach is het mijn specialiteit om medewerkers die ergens in hun leven zijn vastgelopen, weer in beweging te krijgen en in hun kracht te laten komen. Tijdens een danscoachsessie krijgt hij meer ruimte voor wat er in hem leeft, meer bewustwording en nieuwe inzichten. Dát is de 1e belangrijke stap naar verandering en groei.

In bijgaande video vertel ik meer over welke oplossing ik bied om ook het beste uit jouw medewerker te halen.

 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten wat danscoaching voor jou of je team kan betekenen?

Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Ja, ik wil graag meer weten!

 

Dansend door het leven
Website: Webton.nl