Gratis coachsessie

3 tips voor meer zelfvertrouwen en lekkerder in je vel

28 maart 2017

Zelfvertrouwen is het vertrouwen dat je hebt in jezelf. Dat je de dingen die op je pad komen aan kunt. Als je zelfvertrouwen hebt, laat je je niet leiden door angst dat je iets niet kunt. Je laat los wie je denkt te moeten zijn en je kunt helemaal zijn wie je bent.

Zelfvertrouwen maakt je gelukkiger, je zit veel lekkerder in je vel. Het maakt je leven simpelweg leuker en lichter.

Dat wil jij toch ook?

Zelfvertrouwen vergroten

Voor mij betekent zelfvertrouwen meer dan het geloof in mezelf. Het betekent ook dat ik mezelf accepteer om wie ik ben en mezelf waardeer om wat ik kan. Daardoor kan ik doen wat mij gelukkig maakt. Als ik me had laten leiden door angst, had ik een paar jaar geleden nooit mijn vaste baan opgezegd en was ik niet mijn eigen coachpraktijk gestart. Dan was ik nog steeds directiesecretaresse geweest en was ik veel minder gelukkig. Ik vind het fantastisch om te zien hoe mijn klanten aan het einde van een coachtraject veel lekkerder in hun vel zitten. Dat ze veel meer zelfvertrouwen hebben gekregen, zodat ze zichzelf kunnen zijn. Dat maakt dat ik nu iedere dag erg gelukkig ben dat ik mijn eigen coachpraktijk ben gestart.

Hieronder deel ik drie waardevolle tips die zorgen dat jij meer zelfvertrouwen krijgt. Zodat je weer lekkerder in je vel zit.

3 tips voor meer zelfvertrouwen

Tip 1: Jij bent mooi precies zoals je bent.                 

Ik vergeleek mezelf regelmatig met anderen en ik voelde me daardoor altijd ‘de mindere’. Totdat ik ging beseffen dat iedereen een bepaalde vorm van ‘eigenheid’ heeft. Dat maakt ieder mens juist uniek. Ik realiseerde me dat dit dus óók voor mij gold. Toen ik de opleiding tot Life- en Danscoach deed, kwam ik erachter dat als ik gewoon ‘mezelf’ was, er klanten op mijn pad kwamen die bij míj pasten. Ik hoefde me daar niet extra voor uit te sloven of me anders voor te doen. Voor mij was dit een waardevol inzicht. Waardeer jezelf om wie je bent. Jij bent mooi precies zoals je bent!

Tip 2: Voel de angst en doe het toch.

Mensen met weinig zelfvertrouwen hebben veel angst. Andersom hebben mensen met weinig angst veel zelfvertrouwen. Angst werkt verlammend. Het zorgt ervoor dat je niet die stappen zet die je wilt zetten en dat je daardoor je doelen niet haalt. Vaak gaat het om angst voor de angst. Achteraf denk je vaak: ‘Heb ik me daar nou zo druk om gemaakt?’

Ik zal je een voorbeeld geven. Voor mijn opleiding Danscoaching moest ik naast individuele sessies ook workshops geven aan groepen. Individuele sessies gingen mij al vrij vlot goed af, maar voor een groep staan? Daar was ik erg onzeker over en was bang om niet goed genoeg te zijn. Maar mijn doorzettingsvermogen én mijn passie voor mijn vak hebben gezorgd dat ik het gewoon ben gaan dóen. Natuurlijk was ik van te voren wat gespannen, maar dat is niet erg. Ik heb er van het begin tot het einde van genoten en vond het geweldig om te doen. Het bleek uiteindelijk dus angst voor de angst.

Wat kun je zelf doen? Als je het spannend vindt om iets te zeggen tijdens een vergadering, neem je jezelf bijvoorbeeld voor zelf voor om tijdens de eerstvolgende keer minimaal één keer van je te laten horen. Zo bouw je langzaam zelfvertrouwen op en merk je dat het steeds makkelijker gaat.

Tip 3: Niet perfect is ook goed.

De reden waarom we niet doen wat we éigenlijk diep van binnen graag willen, is vaak omdat we bang zijn om te falen. Je levert in op je eigen geluk, vriendschappen en tijd op deze aarde. Omdat je niet wilt falen.Maar wat is falen? Stel jezelf die vraag eens. Wanneer faal je? De volgende keer doe je het anders. Zie het als een leermoment. Als je geen stappen zet in de richting waar jij blij van wordt, kom je daar ook niet achter. Niet perfect is ook gewoon goed. Ben wat milder voor jezelf.

Ga aan de slag!

Bovenstaande tips helpen jou om stap voor stap meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en weer lekker in je vel te zitten. Ik hoop dat deze blog je ertoe aanzet om hier echt actief mee aan de slag te gaan. Vergeet niet je successen te vieren en oprecht trots op jezelf te zijn.

Heb jij last van onzekerheid? Zit je niet lekker in je vel? Kun je hierbij hulp gebruiken? Ik help je graag verder.

Lees hier mijn werkwijze en hoe ik jou kan helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Zodat je weer dansend door het leven gaat.

Waar loop jij tegenaan in je dagelijks leven? Deel het hieronder (eventueel anoniem) in de reacties.

Of maak een afspraak voor een gratis coachsessie. Ik deel graag mijn advies met jou.

Hartelijke groet,

Corelle

Terug naar overzicht

Reageer op dit bericht

Naam:
Corelle

Datum:
28-03-2017

Hoi Karel, Fijn dat je mijn blog hebt gelezen en dat je de tips gaat toepassen. Veel succes! Groetjes, Corelle

Naam:
Karel

Datum:
28-03-2017

Fantastisch echt TOP, goede tips, hier ga ik komende week wat mee doen. Zelfvertrouwen is altijd een ding voor mij en zou mooi zijn als ik dit zou kunnen vergroten. Groet Karel

Gratis sessie
Dansend door het leven
Website: Webton.nl