Gratis coachsessie

Waar wordt jouw hart blij van?

17 maart 2019

Als jij je hart zou volgen, hoe zou je leven er dan uit zien? Alleen al het stellen van deze vraag helpt je om beter afgestemd te zijn op jezelf. Ook als je niets doet met het antwoord wat er in je op komt.

Het is nu ongeveer 8 jaar geleden dat ik zat te worstelen met de vraag: “Waar wordt mijn hart blij van?” Ik was toe aan een nieuwe uitdaging in mijn werk, maar er was iets wat mij tegenhield…….. Herken je dat? Eigenlijk weet je diep van binnen heel goed waar je naar verlangt. Maar het blijft bij een verlangen. Voor je het weet ben je een paar jaar verder en ben je nog steeds alleen maar over je verlangen aan het fantaseren en heb je nog geen stap gezet. Ik zat dus jaren geleden in zo’n fase en toen las ik deze fantastische quote van Earl Nightingale.

Never give up on a dream, just because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway 

(Vertaling: Geef je droom nooit op, alleen vanwege de tijd die het je kost om je droom te verwezenlijken. De tijd gaat toch wel voorbij.) 

Bezig zijn met je verlangens geeft energie

Deze quote heeft mij echt aan het denken gezet. Want zo simpel is het. Je kunt blijven dromen over je verlangens en hoe jij je leven graag zou willen inrichten. Maar in dezelfde tijd dat je hierover aan het mijmeren bent en blijft, kun je ook in actie komen. Door een plan van aanpak te maken en gewoon te beginnen!!! Alleen al door met het verwezenlijken van je droom bezig te zijn (hoe klein de stapjes ook zijn) geeft al energie en een andere focus.

Van willen naar doen

Ik wilde dolgraag mijn eigen coachpraktijk starten om andere mensen te gaan helpen met waar ik jarenlang zelf mee heb geworsteld. Assertiever zijn, beter mijn grenzen aangeven en meer zelfvertrouwen hebben en vooral voorkomen dat ik opnieuw in een burn-out terecht kwam. Wat mij tegenhield was mijn eigen onzekerheid. Mijn angst om te falen. De tijd en energie die het mij zou kosten. De gedachte ‘dit gaat mij toch niet lukken’.

Maar……..toen stelde ik mezelf de vraag: “Hoe zou het zijn als het wél lukt? Hoe zou mijn leven dan veranderen? Hoe zou ik ervan groeien als persoon? Zou ik dan gelukkiger zijn? Zo kwam ik van WILLEN naar DOEN.
Was de weg er naartoe makkelijk? Nee.
Heb ik er veel voor moeten laten? Ja.
Was het de moeite waard? JA!!!

Comfort staat groei in de weg

Ik merk dat veel mensen graag weg blijven van dingen die ze eng of spannend vinden: een presentatie geven, auto rijden, van baan veranderen etc. Maar door ervan weg te lopen, blijf je er juíst tegenaan lopen. De drempel wordt alleen maar hoger. De dag dat je ‘vanzelf’ minder bang bent om die presentatie te geven of auto te rijden komt niet. De enige manier om de angst te verminderen, is door het te dóén. Angst hoort bij groei. Comfort staat groei juist vaak in de weg. Dus als je vaker het oncomfortabele opzoekt, geef je jezelf de ruimte om te groeien. Zorg er wel voor dat je je eigen grenzen kunt voelen en aangeven. Het hoeft allemaal niet in één keer.

Kom in beweging

Als dans- en lifecoach zie ik regelmatig klanten in mijn praktijk die zich laten leiden door hun angsten. Je gedachten houden je klein. Dat brengt je geen stap verder. Angst is maar een gedachte. Je bént niet je gedachte. Door in beweging te komen (letterlijk en figuurlijk) groeit je bewustzijn en je zelfvertrouwen.

De dansvloer werkt als een spiegel: waar je in het dagelijks leven tegen aan loopt, laat je ook (onbewust) zien op de dansvloer. Elise, 36 jaar, ontdekte na een individuele danscoachsessie dat ze zelf haar grootste beperking was. Ze leefde vanuit angst in plaats van vanuit vertrouwen en kwam daardoor niet meer in beweging. Toen ze dit ontdekte en herkende bij haarzelf, besloot ze alleen nog maar stappen te zetten die haar dichter bij haar hartsverlangen brachten.

Dansen is goed voor je zelfvertrouwen, het verbetert je stemming, het vergroot je flexibiliteit en werkt stress verlagend. Lees hier wat danscoaching is en hoe jij in beweging kunt komen.

Voel de angst en doe het toch

Natuurlijk loop ik ook nog steeds tegen zaken aan die mij onzeker maken. Zoals bijvoorbeeld het schrijven van dit blog. Vragen als ‘Wat vind jij als lezer ervan? Heb je er wel iets aan?’ spoken dan door mijn hoofd. Nu kan ik ervoor kiezen me weer te laten leiden door mijn onzekerheid, maar ik besluit (hoe spannend ook) dit blog tóch te delen met de wereld. Voel de angst en doe het toch! Hoe zou het zijn als jij je minder laat leiden door je eigen onzekerheid? Welke keuzes zou je dan maken? En wat is daarvan het effect op jouw leven? Ik nodig je uit om hier eens over na te denken.

N.B. Deze blog is ook geplaatst op www.dochtersvantwente.nl

Corelle Strikker

Terug naar overzicht

Reageer op dit bericht

Gratis e-book
Dansend door het leven
Website: Webton.nl