Gratis coachsessie

Van beweging kom je tot beleving

31 januari 2019

‘Van beweging tot beleving’……..deze wijsheid leg ik graag uit in deze blog. Laat ik mezelf eerst kort voorstellen. Mijn naam is Corelle Strikker, 44 jaar en ik ben dans- en lifecoach. Mijn coachpraktijk is gevestigd in Hengelo. Ik coach mensen die in hun dagelijkse leven steeds tegen dezelfde problemen aanlopen en die zelf geen mogelijkheid zien om hier iets aan te veranderen.

Ik leer je om los te komen van wat jou in de weg zit, zodat je meer geluk, meer rust en minder stress ervaart in je leven. Als lifecoach ga ik met je in gesprek en staan de vragen ‘wie ben je, wat wil je en wat kan je?’ centraal. Als danscoach zet ik je letterlijk én figuurlijk in beweging.

In deze blog leg ik je uit wat Danscoaching inhoudt en welke verrassende resultaten je hiermee kunt bereiken. Want Danscoaching is relatief nieuw en bij velen nog niet bekend.

Wat is Danscoaching?

Je zit tegenwoordig vooral veel in je hoofd. Je bent ontzettend veel aan het nadenken, analyseren en beredeneren. Je hebt geen verbinding meer met je lijf.
Tijdens danscoaching kom je uit je hoofd en in je lijf. Je gebruikt je lichaam in beweging als instrument om onbewuste patronen of gedrag helder te maken. De dansvloer werkt als een spiegel. Je komt verrassend snel tot de kern van waar je in het dagelijks leven tegen aan loopt. Daarmee vergroot je je bewustzijn en kunnen nieuw verworven inzichten direct verankeren in je lichaam. Juist dat maakt danscoaching een hele krachtige vorm van coaching!

Je danst wie je bent!

Eerst stel ik met jou het thema vast waaraan jij wilt werken. Dit kan bijvoorbeeld zijn: je zelfvertrouwen vergroten, contact maken met je gevoel, assertiever zijn of je grenzen aangeven. Dit thema ‘vertaal’ ik vervolgens stap voor stap naar eenvoudige bewegingsopdrachten met ondersteuning van muziek. Hiervoor is geen danservaring nodig. Je danst wie je bent!

Bij Danscoaching gaat het niet over ‘goed’ of ‘niet goed’ en ik leer je ook geen pasjes. Jij zet jouw lichaam op jouw eigen manier in beweging. Je ervaart aan den lijve waar het stroomt en waar het blokkeert. Jouw lichaam in beweging spiegelt wat er intern leeft en beweegt.
Na een dansopdracht geef ik feedback op wat ik heb gezien en ik vraag wat jij hebt beleefd tijdens het dansen. Want van beweging kom je tot beleving. Hierdoor word je je meer bewust van wat er in jou leeft, je krijgt rust en ruimte in je hoofd, waardoor nieuwe inzichten ontstaan. Dat is de 1e belangrijke stap naar verandering en groei.
Je wordt je meer bewust van je lichaam, je zit minder in je hoofd. Het gedrag dat je jaren onbewust in stand hebt gehouden, het gedrag dat je zo graag wilt veranderen, wordt eindelijk inzichtelijk en daardoor goed te corrigeren.

Voor wie?

Danscoaching is voor iedereen die op een ontspannen manier aan zichzelf wil werken. Voor degene die dansend door het leven wil!! Danscoaching kun je individueel bij mij volgen of in groepsverband. In een groep (of in een team) werken we ook met een thema, bijvoorbeeld teambuilding, samenwerking of verbinding. Danscoaching kan ook ingezet worden als energizer tijdens een lange vergaderdag.

Ervaring van een klant

Ik omschrijf aan de hand van een praktijkvoorbeeld graag wat een danscoachsessie kan opleveren.
Suzan (40 jaar) had het sterke verlangen op creatieve wijze mensen verder te helpen. Ze weet van zichzelf dat ze veel te bieden heeft, maar iets maakte dat ze dat niet alleen voor elkaar kreeg het te realiseren. We besloten samen om Danscoaching in te zetten.

We begonnen met een meditatie waarbij ze antwoord mocht geven op vragen als: Wat wil je het allerliefste ervaren in je leven? Waar wil je het allerliefste expressie aan geven in je leven? Wat wil je het allerliefste creëren in je leven?

Uit de wachtstand

Na de meditatie schreef Suzan de antwoorden op die ze had onthouden. Ik gaf haar allereerst de opdracht om zichzelf te laten zien in dans, waarbij ze tijdens haar dans dacht aan een idool die voor haar symbool staat voor ‘jezelf laten zien’. Dit mocht ze dan afwisselen met ‘jezelf niet écht laten zien’, zoals ze dat gewend is. Ik had daarvoor de dansvloer in tweeën gesplitst. Tijdens haar dans (op zelf gekozen muziek) bleek dat ze vooral wilde dansen in het gedeelte waarin ze zichzelf mocht laten zien. Dat andere stuk was ze wel klaar mee. Dat is ook treffend voor haar leven op dit moment. Hieruit blijkt heel mooi hoe de dansvloer werkt als spiegel en hoe je van beweging tot beleving komt. Suzan wilde namelijk dolgraag uit die wachtstand en in actie komen; ze kreeg de bevestiging die ze nodig had dat ze klaar was voor een volgende stap in haar leven. Ook deed ik een aantal van haar bewegingen na. Dat gaf haar nog meer inzichten in wat ze wel wil en wat ze niet wil in haar leven.

Weer stappen zetten

Aan het einde van deze sessie heb ik de woorden uit de meditatie opgeschreven op post-its, die mocht ze zelf in de ruimte opplakken en daar tussen gaan dansen. Hierdoor beklijfden de woorden en er kwam heel veel rust bij Suzan.
Danscoaching was voor Suzan dé manier om weer in beweging te komen. Ze zet nu weer stappen waar ze blij van wordt.

Tot slot

Wat heb ik toch een mooi vak!! Ik haal er veel voldoening uit een tijdje samen met mensen te ontdekken wat hun geluk in de weg staat en hoe ze hier zelf iets mee kunnen doen.

N.B. Deze blog is ook geplaatst op www.dochtersvantwente.nl

Corelle Strikker

Terug naar overzicht

Reageer op dit bericht

Gratis e-book
Dansend door het leven
Website: Webton.nl