Gratis coachsessie

Regie krijgen over je leven

27 oktober 2016

Regie krijgen over je leven, dat wil jij toch ook? Toch hebben we allemaal situaties in ons leven waarbij we anders reageren dan we zouden willen. Als je dit regelmatig overkomt, verlies je de regie over je leven. Je bent niet langer de regisseur, maar de toeschouwer van je eigen leven.

Wat jij zoekt, draag je in je

Mijn visie is dat ieder mens de mogelijkheid heeft om in zichzelf oplossingen te vinden. Het zit allemaal opgeslagen in je lijf: wie ben je, wat wil je, wat kun je? Waar word jij gelukkig van? Welke talenten heb jij daarvoor in huis? Ik geloof dat ieder mens talenten in zich heeft om datgene te doen waar hij/zij gelukkig van wordt. Hoe komt het dan dat we niet het leven leiden dat we willen leven?

Jouw onderbewustzijn bepaalt 90 % van je gedrag

Uit psychologisch onderzoek blijkt dat ongeveer 90  % van ons gedrag en ons handelen wordt bepaald door ons onderbewustzijn. Psycholoog Sigmund Freud vergeleek de menselijke geest met een ijsberg. Freud gebruikte deze ijsbergmetafoor om een nieuw licht te laten schijnen op de werking van de menselijke geest. Hij kwam daarbij tot het inzicht dat een groot deel hiervan ‘onder de oppervlakte’ plaatsvond.

http://lmssigmundfreud.weebly.com/de-ijsberg-van-freud.html

Ons bewuste deel is het deel waarvan je je bewust bent en wat zichtbaar is voor anderen (je gedrag, je kennis). Dit deel is te vergelijken met het topje van een ijsberg.

Ons bewuste deel bepaalt ongeveer 10 % van ons gedrag.

Het grootste deel van de ijsberg bevindt zich onder water. Dit is ons onderbewuste deel, het deel wat niet zichtbaar is voor de buitenwereld en voor jezelf.

In ons onderbewuste deel zit onze kennis en ervaringen uit het verleden opgeslagen. Hier bevinden zich  ook onze overtuigingen, onze gewoonten, onze waarden en normen en onze persoonlijkheid.

Dit onderbewuste deel bepaalt 90 % van je gedrag.

Je bent je dus maar voor een klein deel bewust van jouw gedrag.

 

Blokkades opruimen

Er is dus een diepere laag die jouw handelen en reacties beïnvloedt. Deze diepere laag is een laag waar we bewust contact mee kunnen maken. Tijdens mijn coachsessies geef ik je inzicht in jouw onderbewustzijn en het ontstaan ervan. Hierdoor kun je achterhalen wat jou blokkeert in je leven. Ook leer ik jou hoe je hier positiever mee om kunt gaan, zodat je makkelijker keuzes kunt maken en positiever leert denken.

Nieuwe inzichten

Door het verhelderen van je onderbewustzijn krijg je nieuwe inzichten en daardoor meer bewustzijn. Hiermee creëer je voor jezelf de mogelijkheid om je gedrag te veranderen.

Het verhelderen van jouw onderbewustzijn heeft tot gevolg dat jouw hele bewustzijn, het bewuste én onbewuste deel, zich gaan richten op nieuwe keuzes in het leven. Met als resultaat dat je weer regie krijgt over jouw denken en handelen. Dat wil jij toch ook?

Neem de regie over je leven

Jij herkent het vast wel dat jij ook momenten hebt in jouw leven waarop je het zelf even niet meer weet. Je loopt ergens vast in je relatie, je werk of in een vriendschap. Je staat op een punt in je leven dat je je denkt: “Hoe moet ik nu verder? Wat kan ík nu doen om mijn leven weer leuker te maken?” Dat is het moment waarop ik jou kan begeleiden. Zodat je weer de regisseur wordt van je eigen leven.

Wil je je verhaal eens kwijt aan een buitenstaander? Iemand die geen oordeel heeft en naar je luistert? Plan dan nu een gratis coachsessie bij mij in van 30 minuten (telefonisch of via Skype). Het verplicht je tot niets. Ik luister naar je en geef je waardevolle tips die je direct kunt toepassen in je leven.

Ja, ik wil een gratis coachsessie van 30 minuten.

 

 

Terug naar overzicht

Reageer op dit bericht

Gratis sessie
Dansend door het leven
Website: Webton.nl