Gratis coachsessie

5 tips om dansend door het leven te gaan

29 mei 2017

Dansend door het leven gaan, dat wil jij toch ook? Misschien niet letterlijk, maar ik vermoed dat je er direct een bepaald beeld of gevoel bij krijgt.

Dit is wat ik bedoel als ik zeg: “Dansend door het leven gaan”. Jezelf zijn, zonder schaamte en schuldgevoel, zonder angst en onzekerheid. Ik geloof dat ieder mens in staat is om zijn leven lichter te maken.

Zodat je weer blij bent, minder stress hebt en meer zelfvertrouwen.

Wil jij ook dansend door het leven gaan? Graag deel ik mijn persoonlijke tips. Ze hebben gezorgd dat (ook) ik een fijner leven heb. Vooral de vierde tip vind ik een aanrader! Ik ben benieuwd welke tip voor jou het beste werkt.

dansend door het leven

Tip 1: Realiseer je dat jij uniek bent

Jij bent uniek, met al je mooie en minder mooie kwaliteiten, talenten en eigenschappen. Dat maakt jou wie je bent.

Er is niemand zoals jij. Koester dat en wees daar trots op. smile emoticon

Dit is een belangrijke les voor mij geweest. Toen dit kwartje bij mij viel, merkte ik direct dat ik veel meer mezelf kon en mocht zijn. Vroeger vond ik het lastig om aansluiting te vinden bij een groep. Ik dacht: “stel dat ze me niet aardig vinden” of “misschien vinden ze me raar”. Deze gedachten hielden me af van wat ik werkelijke wilde, namelijk erbij horen om wie ik zelf ben. Nu realiseer ik me dat ook ík uniek ben, gewoon door te zijn wie ik ben. Hierdoor trek ik de mensen aan die bij mij passen én mij waarderen om wie ik ben.

Tip 2: Accepteer jezelf

Accepteer jezelf volledig zoals je nu bent. Als je jezelf afkeurt, komt dat vaak door negatieve gedachten over jezelf. Daardoor verander je in een negatieve richting. Dat wil je niet!

Ik merk dat als ik mezelf goedkeur, ik veel meer positieve gedachten krijg. Dit heeft niet alleen een positief effect op mijn gedachten, maar ook op mijn gevoel. Het resultaat hiervan is dat ik dit ook direct merk in mijn omgang met andere mensen. Wat doe ik als ik mezelf bekritiseer? Dan bekritiseer ik onbewust vaak ook de mensen met wie ik omga. Als ik mezelf accepteer, accepteer ik ook de ander. Dat is een onbewust proces, maar zo werkt het wel. Hoe doe jij dit?

Tip 3: Wees mild voor jezelf

Wees aardig en mild voor jezelf. Behandel jezelf met geduld. Behandel jezelf zoals je iemand behandelt waar je van houdt.

Van nature ben ik perfectionistisch. Ik legde de lat vaak erg hoog voor mezelf. Ook hier geldt dat ik dat automatisch (onbewust) ook voor anderen deed. Het kon altijd beter, mooier of sneller. Ik besefte dat ik het mezelf daarmee onnodig moeilijk maakte. Voor mezelf én voor de ander. Het is een bewuste ‘mindswitch’ geweest om hiermee te stoppen. Niet perfect is namelijk ook goed. Zowel voor mezelf als voor de ander. Nu ik milder ben voor mezelf, heb ik minder verwachtingen en ben ik minder teleurgesteld. Dat leeft een stuk prettiger. Het is lastig af te leren, maar het kan!

Tip 4: Durf hulp te vragen

Kom je ergens niet uit of wordt het je teveel? Durf hulp te vragen. Van nature zijn mensen graag bereid om je te helpen. Probeer het eens.

Het is een teken van kracht wanneer je om hulp vraagt op momenten dat je het goed kunt gebruiken. smile emoticon

Ik besef me steeds vaker dat ik niet alles alleen hoef te doen. Ik was al vrij jong zelfstandig en kon me altijd goed redden. Na mijn burn-outs veranderde dat. Mijn energieniveau lag en ligt lager dan iemand van mijn leeftijd die geen burn-outs heeft gehad. Het was voor mij lastig om te accepteren dat ik niet meer de oude ik was. De les die ik daardoor heb geleerd is accepteren dat ik niet alles alleen hoef te kunnen. Ik durf makkelijker om hulp te vragen.

Tip 5: Zorg goed voor je lichaam en geest

Alles wat je tot je neemt is brandstof voor zowel je lichaam als geest. Dat geldt voor je gedachten, maar ook voor voeding en je levensstijl. Welke brandstof heb je nodig om je zo goed mogelijk te voelen?

Positieve gedachten helpen je om je goed te voelen, om jezelf te accepteren om wie je bent en om mild te zijn. Gezonde voeding is erg belangrijk om voldoende energie te hebben gedurende je dag. Voor mij werkt het daarnaast ook heel goed om voor regelmaat en structuur te zorgen.

Wat kan jou verder helpen om meer balans tussen lichaam en geest te krijgen? Waar krijg je energie van? Dansen, muziek luisteren, tekenen? Ga voor jezelf op zoek naar een fijne manier om ‘uit je hoofd’ en ‘in je lichaam’ te komen. Zelf sport ik drie keer per week en ik dans ik regelmatig. Deze activiteiten zijn voor mij de brandstof voor mijn lichaam en geest.


Dit waren mijn vijf tips om dansend door het leven te gaan. Ik pas ze dagelijks toe. Ik kan niet meer zonder!

Welke tip pas jij al toe of zou ook voor jou kunnen werken? Ik vind het leuk als je reageert.

Corelle Strikker

Terug naar overzicht

Reageer op dit bericht

Naam:
Corelle

Datum:
06-07-2017

Hoi Christ-Anne, Dankjewel voor je reactie! Waar herken je je het meeste in? Daar ben ik wel benieuwd naar. Groetjes Corelle

Naam:
Christi-Anne

Datum:
01-07-2017

Leuk en herkenbaar om jouw verhaal te lezen. Veel overeenkomsten. Grappig om dit tegen te komen.

Gratis sessie
Dansend door het leven
Website: Webton.nl