Gratis coachsessie

Mijn persoonlijke verhaal

foto-voorwie3

Het is meerdere keren bergafwaarts gegaan met mij in mijn leven. Zo ben ik diverse keren behoorlijk ‘door het stof’ gegaan. Op verschillende vlakken (zowel in mijn loopbaan als privé) ben ik mezelf meerdere keren tegengekomen.
In een tijdsbestek van 10 jaar heb ik drie keer een heftige burn-out en een depressie gehad. Dat was echt heel naar. Na het krijgen van de tweede en derde burn-out heb ik mezelf heel vaak wanhopig afgevraagd: ‘Wanneer leer ik het nou eens?’

Jarenlang had ik weinig zelfvertrouwen. Al kreeg ik van anderen te horen dat ik juist wel zelfvertrouwen uitstraalde. Ik vond het heel lastig om nee te zeggen, was altijd bang dat ik tekort schoot, anderen zou kwetsen of niet goed genoeg was. Ook durfde ik mezelf niet altijd te uiten, ik was bang voor afwijzing en paste me eeuwig en altijd aan. Daarnaast vergeleek ik mezelf vaak met anderen en vond ik het belangrijk dat andere mensen mij goedkeurden en aardig vonden.

Daardoor ging ik regelmatig over mijn eigen grenzen, ik was erg perfectionistisch, ik had last van faalangst en ik durfde niet te vertrouwen op mijn eigen intuïtie. Altijd had ik bevestiging van de ander nodig. Dat maakt mij afhankelijk en erg onzeker. Het ging bergafwaarts met me. Aan de buitenkant zag niemand het aan me, maar mijn hart huilde.

Door de diverse burn-outs heb ik mijn donkerste kant ervaren. De lange weg die ik met veel vallen en opstaan heb afgelegd, maakt dat ik nu ben wie ik ben. Ik zie nu de andere kant van de medaille. Die is voor mij van onschatbare waarde. Ik heb ontdekt hoe mooi het leven kan zijn als je jezelf accepteert precies zoals je bent. Dat klinkt heel eenvoudig en eigenlijk is het dat ook. Maar je moet wel weten hóe je dat doet en wát je daarbij kan helpen. Alleen kon ik dat niet. Ik heb daar professionele hulp bij gehad. Ik heb me persoonlijk ontwikkeld en ben me meer bewust geworden van wie ik ben.

Gaandeweg heb ik tijdens mijn proces geleerd om te stoppen met bedenken ‘hoe het hoort en hoe het moet’. Hierdoor heb ik veel meer rust in mijn hoofd. Veel dingen in mijn leven gaan makkelijker. Zoals grenzen aangeven, nee zeggen, mezelf uiten. Bovendien hou ik meer energie over om datgene te gaan doen waar ík blij van word.

Ik lééf weer. Dat is mij zóveel waard!

Vroeger vulde ik voor mezelf in wat anderen van mij verwachtten. Ik besliste voor anderen hoe ik het moest doen en hoe het hoorde. Daardoor legde ik de lat veel te hoog en deed ik mezelf ernstig tekort. Zo’n houding kostte mij veel verspilde energie. Tevens: je weet nooit wat een ander denkt.

Wat heb ik gedaan om weer te léven, om mezelf de moeite waard te vinden? In het kort: Ik ben gaan leren ‘voelen’ en ik heb geleerd trouw te zijn aan mezelf. Nu voel ik mijn grenzen beter, waardoor ik makkelijker ‘nee’ kan zeggen. Daarnaast voel ik ook waar ik blij van word op langere termijn. Heel belangrijk: waarvan niet!

 

 

173564057

corelleEn nu?

Vanuit mijn eigen vrijheid maak ik veel bewuster keuzes die bij mij passen.Ik vertrouw volledig op mijn intuïtie en ik ben trouw aan mezelf. Ik leef het leven dat ik wil leven. De juiste mensen komen op mijn pad. Ik ben gelukkig en mijn leven is weer in balans.

Ik doe nu het werk dat ik het allerliefste doe, waar mijn hart van gaat stromen en waar ik heel erg blij van word. Als persoonlijk ontwikkelingscoach geef ik mijn levenservaring en specialistische kennis door aan anderen die er zelf niet uit komen.

Mijn leven is 180 graden positief gedraaid. Echter, ik houd mijn persoonlijke valkuilen. Een aandachtspunt voor mij blijft een te volle agenda. Als deze dreigt uit te puilen van de afspraken, verval ik in mijn oude patroon. De balans tussen inspanning en ontspanning is dan ver te zoeken. Hier ben ik me beter van bewust en kan tijdig op de rem trappen.

“Zou jij de rest van JOUW leven óók het pad van JOUW dromen willen volgen?”

 

In mijn e-book dat te downloaden is op deze site, kun je meer lezen over mijn persoonlijke lifehacks die zorgen voor minder stress en een leuker leven.

 

 

Dansend door het leven
Website: Webton.nl