Gratis coachsessie

Welke unieke bloem ben jij?

20 september 2016

Ik hou van metaforen. Het maakt ingewikkelde zaken vaak zo lekker snel duidelijk.

Ik zie mensen als een prachtig, kleurrijk gemengd boeket bloemen. Iedere bloem is anders. De ene bloem is wat groter en neemt meer ruimte in. De andere bloem heeft juiste een bijzonder intense kleur, terwijl er ook bloemen zijn die direct opvallen door haar unieke vorm. En dan zijn er nog bloemen die als eerste hun kopje laten hangen of niet zo opvallen, omdat ze een beetje weggedrukt zijn door andere soortgenoten. Er zijn ook bloemen die niet gezien worden, doordat andere, grotere bloemen hun ruimte innemen. Hierdoor zijn deze bloemen minder zichtbaar.

Niet elke bloem heeft alle ruimte en licht nodig. Ook bloemen met een bescheiden levensstijl, kunnen gelukkig zijn.

Elke bloem heeft zo haar eigen kleur en vorm, haar eigen schoonheid en eigenheid. Door elke bloem die erbij komt of eruit gaat, verandert het boeket. Elke bloem is mooi en uniek op haar eigen manier. Het boeket is prachtig door de diversiteit. Samen maken al deze bloemen het één prachtig geheel.

277032560

Dat is in mijn ogen precies wat alle verschillende mensen op aarde zo uniek maakt. Van elk mens is er maar één. Dat maakt jóu uniek! Ook jij levert jouw eigen unieke bijdrage aan deze wereld. Met al je mooie eigenschappen, kwaliteiten en talenten. De mens die jíj bent, daar is er één van. Geen enkel ander mens kan jóu zijn. Zelfs niet al zouden ze het proberen. Want jij bent uniek!

Welke bloem ben jij? Zou je liever een andere bloem willen zijn? Waarom zou je een bloem willen zijn die je niet bent? Wees precies díe bloem, die jij hoort te zijn.

Een bloem denkt niet na, een bloem ‘is’. Een bloem maakt zich geen zorgen over de plek die zij inneemt. Ze vergelijkt zichzelf nooit met anderen. Nee, een bloem ‘is’. Een bloem bloeit gewoon, zonder te concurreren met andere bloemen.

In welk opzicht, in welke richting en op welk terrein ben jij toe aan groei? Wie of wat belemmert of onderdrukt jouw eigen progressie? Het antwoord ligt opgesloten in jezelf. Jouw persoonlijke ontwikkeling en groei, maken dat je een basis legt voor een gelukkig leven. Een leven waarin jij jezelf accepteert, precies zoals je bent. Je bent je eigen bloem.

Welke bloem ben jij? Hoeveel ruimte neem jij in in je leven? Wat maakt jou uniek?

Terug naar overzicht

Reageer op dit bericht

Gratis sessie
Dansend door het leven
Website: Webton.nl