Gratis coachsessie

Hoe gelukkig ben jij eigenlijk? (deel 1)

10 februari 2017

Het was in de nazomer van 2016 dat ik per mail contact had met Ronald, een vriend van mij. Ik zie en spreek hem helaas niet meer zo vaak, omdat hij al jaren in Japan woont en werkt. Zo af en toe mailen we en informeren we naar elkaars leven.

Ronald is 52 jaar, woont samen met Karin en ik ken hem niet anders, dan dat hij ontzettend veel werkt. Ik vroeg hem per mail hoe het met hem ging. Ik neem je mee in onze mailwisseling die resulteerde in een totaal onverwachte wending van zijn leven……

“Hoi Ronald! Hoe gaat het met je? Bevalt Japan?”

“Hey Corelle! Leuk van je te horen. Het gaat goed met mij. Ik reis momenteel veel heen weer tussen verschillende landen. Heb een erg drukke baan met plezierige collega’s. Maar wel erg druk.

Fijn natuurlijk om te horen dat het goed met hem ging. Dat hij druk was, was niet nieuw voor mij. Maar ja, dat wilde hij toch zelf, dacht ik…… Ik reageerde als volgt:

“Ha Ronald, sjonge, je bent er maar druk mee, je reist er heel wat af! Fijn hoor. Als dat bij je past en het maakt je gelukkig, dan is het goed, toch?”

We mailden nog wat heen en weer en spraken af elkaar in oktober te ontmoeten als Ronald weer in Nederland zou zijn. Die afspraak ging niet door, hij mailde mij het volgende:

“Hoi Corelle, er zijn nogal wat veranderingen gaande in mijn leven. Dat mailtje van je in augustus heeft me aan het denken gezet en m’n ogen geopend. Vooral de zin ‘en het maakt je gelukkig‘ deed het hem echt! Ik realiseerde me dat ik eigenlijk helemaal niet meer zo gelukkig was met mijn baan, zoals ik in het begin was. Het werk deed ik op de automatische piloot en had er steeds minder plezier in. Vorige week heb ik het besluit genomen en mijn baan opgezegd.”

Ik: “Wauw! Wat een impact heeft dat zinnetje op jou gehad. Je hebt kennelijk nu echt je hart gevolgd. Je hart spreekt altijd de waarheid, als je er goed naar luistert.”

Ronald: “Precies! Daar geloofde ik altijd al in, maar dat werd door de niet aflatende werkdruk naar achteren geschoven. Ik ben er oprecht blij mee. Dank je voor het openen van m’n ogen met inderdaad dat eenvoudige zinnetje.”

Ronald regelde een paar maanden ‘sabbatical’ om samen met zijn vrouw de tijd te nemen om na te denken wat hij nu echt wilde met zijn leven. Want, zo realiseerde hij zich, zo gelukkig was hij niet. Tenminste, niet met zijn baan en de balans tussen privé en werk.

Inmiddels is Ronald verhuisd van Japan naar Indonesië, het land waar hij eerder heeft gewoond en waar zijn hart altijd heeft gelegen. Ronald is momenteel met verschillende partijen in gesprek voor een baan en die gaat er zeker komen.

Ik was zo onder de indruk van dit verhaal dat ik besloot het te delen met de wereld en dus met jou.

‘en het maakt je gelukkig’. Dat ene zinnetje was de eye-opener voor Ronald.

Dat zinnetje gaf hem te denken en zorgde dat hij zijn geluk in eigen hand nam.

Hoe gelukkig ben jíj eigenlijk? Durf jij je geluk in eigen hand te nemen? Leef jij jouw leven met passie en plezier vanuit je hart?

Ik nodig je uit om eens na te denken over de vraag hoe gelukkig jij eigenlijk bent. Doe je vooral wat je graag doet? Doe je datgene wat je als zinvol ervaart? Doe je wat aansluit bij je dromen en verlangens? Als je deze vragen allemaal met ‘ja’ kunt beantwoorden, dan doe je datgene wat je enorm veel voldoening geeft en ben je gelukkig.

Beantwoord je deze vragen met ‘nee’, denk dan eens na over wat je vaker zou willen doen. Zet een eerste stap in de richting die je op wilt (hoe klein ook) en je zult merken dat je alleen daar al blijer van wordt.

Als je bijvoorbeeld (weer) eens wilt gaan schilderen, ga het dan ook doen. Gooi al je smoesjes als ‘geen tijd’ en ‘dat lukt me toch niet’ over boord en ga het gewoon DOEN.

Plan daadwerkelijk in je agenda wanneer je dat gaat doen. Ga naar de winkel, koop een schilderdoek, mooie verf en kwasten. Stel het niet langer uit. Begin gewoon. Anders blijft het bij dromen en dan komt er niets van. Doe wat je wilt doen, en doe het vaker!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgende week komt het tweede deel van dit artikel. In dat deel ga ik nog dieper in op wat “geluk” betekent. Ik deel dan tien waardevolle tips over wat je zélf kunt doen om je eigen geluksgevoel te verhogen. Tevens bevat het tweede deel een fijne visualisatie-oefening.

Tijdens een visualisatie-oefening schep je innerlijke beelden die je gebruikt om problemen op te lossen, beslissingen te nemen of doelen te stellen. Visualisaties helpen je om je doel te verwezenlijken en om volledig te ontspannen en zo bij je innerlijk weten te komen. Van hieruit kun je oplossingen vinden en de juiste keuzes maken.

Voor nu hoop ik je geïnspireerd te hebben om de komende dagen eens rustig over jouw leven na te denken. Hoe gelukkig ben jij eigenlijk?

Corelle Strikker

Terug naar overzicht

Reageer op dit bericht

Gratis sessie
Dansend door het leven
Website: Webton.nl