Gratis coachsessie

Lente Inspiratie Verwendag 15 april 2018 ~ Janieke deelt haar ervaring!

Op zondag 15 april heb ik de eerste Lente Inspiratie Verwendag, georganiseerd door Corelle, beleefd. Natuurlijk had ik het programma doorgelezen, maar wist toch niet bij alle onderdelen wat ik er van kon verwachten. Ik ben er met een open blik heengegaan en alles gewoon op me af laten komen. Dat was ook de juiste instelling, want hierdoor kon ik vrij aan alle onderdelen meedoen.

ervaring

Eerst werden we (alle mededeelnemers) hartelijk ontvangen en vertelde Corelle kort wat er deze dag ging gebeuren. Tevens moest iedereen zijn verwachting van deze dag opschrijven.

Toen was het echt tijd voor actie: een stiltewandeling. Voorgeleid door Corelle liepen we een route rond Landgoed Algoed. Zoals de naam al zegt: in stilte, met de focus op onszelf. Door het langzame looptempo werd ik me ook echt goed bewust van mezelf. Tijdens de wandeling kregen we twee opdrachten, gerelateerd aan de focus op onszelf. Bijna aan het einde van de stiltewandeling volgde de meditatie. Dit was een bijzondere en ook passende onderbreking. Afsluitend volgde nog een opdracht. Deze stiltewandeling maakte mij echt bewust van mezelf: mijn lijf, mijn gedachten, mijn omgeving, en dwong me ook stil te staan (!) bij mezelf. Een echte uitdaging voor een druk baasje zoals ik.

Weer terug bij Landgoed Algoed stond er een zalige lunch klaar. Bij het eerste onderdeel was er natuurlijk geen ruimte om mijn mededeelnemers te leren kennen. De lunch was hiervoor een uitgelezen kans. Ik zat in een groep met leuke en enthousiaste mensen.

Na de pauze gingen we verder met danscoaching. Ik had een vaag beeld van deze activiteit, stond er stiekem sceptisch tegenover. Maar onder de heldere uitleg en professionele begeleiding van Corelle, was ik er toch van gecharmeerd. Door de setting (de veilige omgeving van de zaal en het onderhand vertrouwde gezelschap) durfde ik vrijuit te bewegen. Er was geen goed of fout, iedereen bewoog zoals hij/zij zich voelde. Ook tijdens het dansen kregen we kleine opdrachten, om meer inzicht in jezelf te krijgen of om jezelf juist uit te dagen. Al met al heb ik een goed gevoel overgehouden aan dit onderdeel. Ik had enige twijfel, maar na het gedaan te hebben, kan ik zeggen dat danscoaching echt iets kan betekenen als je ergens tegenaan loopt.

De laatste activiteit was het uitwerken van “het levenswiel”. Iedereen kreeg een A4 met het levenswiel, verdeeld in acht onderdelen van je leven. Door kleuren moesten we aangeven hoe de verhoudingen van deze onderdelen, op dit moment, zich verhouden tot elkaar.  Nadat ik uitgekleurd was, lagen mijn levensverhoudingen klip en klaar voor me. Het was goed te zien waar verbetering in zat en wat in balans was. Dit was voor mij niet verassend, maar toch confronterend. Ik werd  met mijn neus op feiten gedrukt waarvan ik ze wist, maar even niet wilde zien. Een zeer goede opdracht om te kijken om mijn prioriteiten en motivatie of mijn acceptatie van de situatie nog wel passend zijn.

Het einde van de dag naderde en werd afgesloten met een rondegesprek. Dit klinkt heftig ,maar ook hier was de gouden regel: wat je wilt delen met de groep over deze dag vertel je, wat je voor jezelf wil houden, houd je voor jezelf. Niets moet. Alles gaat vanuit je eigen gevoel. Als laatste gaf Corelle ons het briefje terug waarop we onze verwachting van de dag opgeschreven hadden. Zo konden we zien of dit was uitgekomen en hoe we er nu over dachten. Mijn verwachting: “een ontspannen en gezellige dag” was zeker uitgekomen. En niet alleen dat, door o.a. het levenswiel werd ik toch wakker geschud om bepaalde zaken aan te pakken. Dat kan zonder en zeker met de hulp van Corelle.

Eindconclusie: een zeer geslaagde dag onder goede, professionele en menselijke begeleiding van Corelle. Een dag met uitdagingen en verrassingen, alles positief.

Janieke Nijboer

Terug naar overzicht

Dansend door het leven
Website: Webton.nl