Gratis coachsessie

Maar Corelle, wat dóe je dan precies?

29 oktober 2016

Ik heb een methode ontwikkeld om Life- & DansCoaching met elkaar te combineren. Er is al best veel geschreven over Lifecoaching. Er is nog niet zoveel geschreven over Danscoaching. Al helemaal niet over de combinatie van Life- & Danscoaching. In dit artikel lees je allereerst in het kort wat LifeCoaching betekent. Daarna vertel ik wat Danscoaching is. Aan het einde van dit artikel kun je lezen waarom ik vind dat werken met de combinatie van deze twee vormen van coaching zo prachtig is.

Wat is LifeCoaching?

Het doel van LifeCoaching is om het geluksgevoel op alle levensgebieden te verhogen. Ik ga samen met jou op zoek naar jouw persoonlijke bron/drijfveer. Wat wil jij écht? Ook al besef je het je misschien niet, je hebt zelf de antwoorden op je vragen al in je. Maar het lukt je niet altijd om deze ook te vinden.

Om deze antwoorden te vinden, onderzoek je samen met mij de antwoorden op drie wezenlijke levensvragen:

 • Wie ben ik?
 • Wat kan ik
 • Wat wil ik?

Om gelukkig te zijn heb je voldoende zelfkennis nodig en innerlijke vrijheid. Tegenwoordig heeft iedereen het druk, in de waan van alledag vergeten we vaak onszelf. Ons leven wordt steeds vaker bepaald door andere mensen. We leven niet het leven, dat we willen leven.

happy-woman

Bovendien kan je geluk verstoord worden doordat je het verkeerde werk doet, te weinig voor jezelf opkomt of onverwerkte ellende uit je verleden nog met je meedraagt. Wil jij ook een betere balans tussen werk en vrije tijd? Wil jij het ook rustiger aan gaan doen, maar weet je niet hoe? Veel mensen zien zelf geen mogelijkheden om iets in hun leven positief te veranderen. LifeCoaching is erop gericht de rode draad in jouw leven op te sporen die jouw geluk verstoort, waarbij we alle facetten van jouw leven onder de loep nemen.

Met een Lifecoach kun je o.a. werken aan:

 • Meer zelfvertrouwen
 • Positiever zelfbeeld
 • Beter omgaan met kritiek
 • Beter omgaan met stress
 • Betere communicatie
 • Verbeteren van de relatie met jezelf en met anderen
 • Meer bewustwording
 • Meer balans in je leven tussen werk en privé
 • Ontdekken van je talenten en passies
 • Innerlijke vrijheid

Als je hier iets van herkent bij jezelf in je dagelijks leven en je wilt dit positief veranderen, dan raad ik je aan een afspraak met mij in te plannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik ben in staat om op een andere manier te kijken naar datgene wat jou al langere tijd in de weg zit. Ik geef je meer bewustwording, nieuwe inzichten en een andere kijk op zaken.

Wat is DansCoaching?

DansCoaching is een vorm van coaching waarbij je letterlijk en figuurlijk in beweging wordt gebracht. Dans en beweging in combinatie met korte gesprekken zijn het middel tot bewustwording, ontwikkeling en verandering.

Hiervoor hoef je geen danspasjes te kennen of te leren!

DansCoaching heeft een onderzoekend en speels karakter en is plezierig en ontspannen. Het resultaat is dat je beter in contact komt met wat er binnen in jezelf speelt. En hoe je daarmee om kunt gaan in het dagelijks leven. Van beweging kom je tot beleving. Daardoor krijg je vaak verrassende inzichten. Hierdoor verhoog je je bewustwording en kijk je op nieuwe wijze naar jezelf en je droomdoelen.

foto-voorwie2

Wat kun je verwachten tijdens een danscoachsessie?

Tijdens een workshop DansCoaching word je je meer bewust van je lichaam. Je lichaam is een afspiegeling van wie je bent in het dagelijkse leven. Dat laat je onbewust zien op de dansvloer.

Als je veel stress hebt, voel je dat in je hele lichaam. De energie kan niet meer stromen. De stress uit zich o.a. in opgetrokken schouders, gefronste wenkbrauwen, verhoogde ademhaling tot spanning in je kaken.

De effecten van een DansCoachsessie zijn direct merkbaar.

Je hebt meer balans tussen lichaam en geest. Jouw contact met je eigen lijf verbetert. Je voelt je meer ontspannen en ervaart meer rust in je hoofd.

DansCoaching is vooral een non-verbale vorm van coaching, waarbij je met name je rechterhersenhelft gebruikt. Onze rechterhersenhelft bevat intuïtie, gevoelens, gewaarwordingen en indrukken. Ook het holistische denken, het vermogen om verbanden te leggen en processen te doorzien, bevindt zich hier. De rechter hersenhelft denkt in beelden. Bij veel mensen is de rechterhersenhelft minder ontwikkeld dan de linkerhersenhelft.

De linkerhersenhelft bevat ons denken, beredeneren, analyseren, verwoorden, logica, plannen etc. Doordat dit deel van ons hersenen veelal wordt aangesproken in het dagelijkse leven, is dit deel van de hersenen bij de meeste mensen meer ontwikkeld dan de rechterhersenhelft. Kortom: de rechter hersenhelft “weet”, terwijl de linker hersenhelft “denkt”.

Doordat je tijdens DansCoaching met name je rechterhersenhelft aanspreekt (gevoelens, intuïtie, etc.) geef je onbewust in beweging veel boodschappen mee over wie je bent of wilt zijn. Door hierover tijdens de sessie te praten, zorg je voor een goede samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft. Dit is de reden waarom DansCoaching zo effectief werkt. Je kom veel sneller tot nieuwe inzichten dan wanneer je alleen maar denkt en praat.

Combinatie Life- & Danscoaching

Ik giet mijn coachsessies in mijn eigen ‘jasje’ door deze twee vormen van coaching te combineren en integreren. Het resultaat is dat mijn klanten op deze manier in relatief korte tijd snel resultaat boeken. Het resultaat is bijzonder krachtig en blijvend. Bij zowel Life- als DansCoaching maak ik gebruik van de mogelijkheden die ieder mens heeft om in zichzelf oplossingen te vinden. Ook al voelt het misschien niet zo, maar wat jij wilt bereiken, ligt dichterbij dan je denkt. Want wat jij zoekt, draag je al in je. De enige die jou datgene kan geven wat je nodig hebt, ben jezelf. Daarbij kan ik jou waardevolle ondersteuning bieden. Ik leer je om los te komen van wat jou in de weg zit, zodat je meer geluk, meer rust en minder stress ervaart in je leven. Hier lees je alles over mijn werkwijze.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Laat ze hieronder gerust achter.

Terug naar overzicht

Reageer op dit bericht

Naam:
Corelle

Datum:
01-12-2016

Wat lief van je, Tineke. Dank je wel voor je lieve woorden. Lieve groetjes, Corelle

Naam:
Tineke

Datum:
08-11-2016

Corelle, ik weet hoe jij het afgelopen jaar bezig bent geweest met het opstarten van je eigen Coachpraktijk en hoe de opleiding jou gevormd heeft want ik was je medestudent. Het was een genot om samen met jou te studeren en om te zien hoe je bent veranderd in een zelfverzekerde vrouw die met zoveel liefde voor het vak zich nu inzet om anderen hetzelfde te gunnen. Chapeau! Geluk is niets meer dan tevreden zijn met je eigen omstandigheden!

Gratis sessie
Dansend door het leven
Website: Webton.nl